Portalko

Smešne in zanimive vsebine.

12 komaj pričakovanih filmov, ki prihajajo v letu 2020

Tokrat smo za vas pripravili seznam prihajajočih filmov, ki bodo prvi zaznamovali in odprli novo desetletje v filmski industriji.

1. Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Na sporedu od: 6.2.2020, Kolosej Ljubljana

Dame in gospodje, pripravite se, saj prihaja slavna, neponovljiva in nepredvidljiva Harley Quinn. Tokrat brez Jokerja. Zgodba se odvija okoli skupine superjunakinj in negativk DC vesolja, glavna zvezda pa je Margot Robbie, kot slavna Harley Quinn katero smo že videli v filmu Odred odpisanih (Suicide Squad). Po razhodu z Jokerjem, Harley Quinn združi junakinje Black Canary Huntress in Renee Montoyo, da bi skupaj rešile mlado dekle pred zlobnim vladarjem kriminala.

2. Dolittle

Na sporedu od: 16.1.2020, Kolosej Ljubljana

Januarja na velika platna prihaja zgodba o zdravniku, ki se lahko pogovarja z živalmi. Posneta je po liku doktorja Dolittla, ki ga je ustvaril angleški pisatelj Hugh Lofting, glavna vloga ekscentričnega zdravnika pa je pripadla igralcu Robertu Downeyju Jr.

3. Little Women

Na sporedu od: 23.1.2020, Kolosej Ljubljana

Štiri sestre, Meg, Jo, Amy in Beth March, spoznamo še kot deklice in najstnice, ki so v najobčutljivejših letih ostale same z mamo Marmee, moralnim stebrom družine, potem ko je njihov oče odšel v državljansko vojno. Vrednote, ki se jih navzamejo v tem obdobju, jih bodo spremljale vse življenje, ob tem pa bo vsaka skušala najti svoje mesto pod soncem.

4. The Invisible Man

Na sporedu od: 12.3.2020, Kolosej Ljubljana

Cecilia Kass (Elisabeth Moss) je ujeta v nasilnem razmerju s premožnim in genialnim znanstvenikom in ji neke noči s pomočje sestre (Harriet Dyer), prijatelja iz otroštva (Aldis Hodge) in njegove najstniške hčerke (Storm Reid) uspe pobegniti. Ko njen nekdanji partner Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen) naredi samomor in ji zapusti velikodušen del njegovega velikega bogastva, Cecilia prične sumiti, da je njegova smrt zaigrana. Po nizu grozovitih naključij, ki njo in njene bližnje spravljajo v smrtno nevarnost, Cecilia na vsak način skuša dokazati, da ji sledi nekdo, ki je neviden.

5. The New Mutants

V kinu od:
03.04.2020 (svetovna premiera)

Pet mladih mutantov (Wolfsbane, Magik, Cannonball, Sunspot in Mirage) se znajde v nekakšni grozljivi bolnišnici, kamor so jih zaprle neznane sile. Ne zavedajo se še, kakšne moči pravzaprav posedujejo in kako jih lahko nadzorujejo. V želji, da bi se kraja čim prej rešili, se borijo sami s sabo in s svojimi preteklimi grehi. Izpeljanka filmske serije Možje X, ki je postala najbolj ustvarjalna superherojska franšiza, je tako vse prej kot običajen film o (še enih) superherojih. Ni medosebne drame, ni grandioznega zaključka. Preprosto rečeno: ne diši po Marvelu. In tudi zato jo komaj čakamo!

6. Mulan

Na sporedu od: 26.3.2020, Kolosej Ljubljana

Zgodbo o mladem dekletu, ki se preobleče v moškega in odide v vojno na Kitajskem pripovedujejo že skoraj 2.000 let. Mulan se spomladi 2020 v igrani različici vrača na filmska platna. Igrana adaptacija Disneyeve animirane uspešnice iz leta 1998 bo, tako kot izvirnik, zgodba o legendarni junakinji iz kitajske zgodovine, ki je živela v 5. ali 6. stoletju in jo opeva Balada o Mulan. Naslovni lik bojevnice, ki se v tradicionalni patriarhalni družbi izdaja za moškega, bo upodobila enaintrideset letna kitajska igralka, ki je deloma odraščala v New Yorku, Liu Jifei.

7. Black Widow

V kinu od:
22.04.2020 (svetovna premiera)

Franšiza The Avengers zaenkrat počiva, a to ne pomeni, da bo Marvel sedel na vseh svojih licencah in sedaj se je počasi začela promocija naslednjih projektov. Eden prvih teh bo film Black Widow, ki bo prikazal krvavo preteklost protagonistke Natashe Romanoff. Napovednik se osredotoči na njeno potovanje v Budimpešto, to mesto pa je večkrat omenjeno v Avengersih, tudi v zadnjemu delu Endgame. V glavni vlogi bo tudi tokrat zaigrala Scarlett Johansson, Black Widow pa je še eden zadnjih od junakov iz Avengers ekipe, ki še ni dobil samostojnega filma. Hawkeye bo dobil svojo serijo na pretočnem servisu Disney+, tam pa bo glavno vlogo zopet odigral Jeremy Renner. Black Widow bo prvi od filmov, ki bo začel Marvelovo 4. fazo filmov, 6. novembra pa nas čaka še en Marvel film: The Eternals.

8. The King’s Man

Na sporedu od: 17.9.2020, Kolosej Ljubljana

Ko se združi skupina najvecjih umov tiranov in kriminalcev v zgodovini z željo, da bi z vojno pogubila milijone ljudi, se mora en sam mož podati v tekmo s casom, da bi jih ustavil. Odkrijte izvor prve neodvisne obvešcevalne agencije The King’s Man v režiji Matthewa Vaughna.

9. Ghostbusters: Afterlife

V kinu od:
08.07.2020 (svetovna premiera)

Ghostbuster: Afterlife bo namreč režiral Jason Reitman, ki je sin originalnega režiserja Ivan Reitmana. Zgodba bo direktno nadaljevanje prvih dveh delov in včeraj smo dobili prvi pravi napovednik iz katerega se lahko naučimo marsikaj.Afterlife pa bo močno drugačen od svojih predhodnikov, saj bo štorija tokrat sledila dogodivščinam vnukov originalnih izganjalcev, ki v podeželskemu mestu odkrijejo slavno izganjalsko opremo svojih dedkov. Gume bodo zopet zacvilile na rešilcu Ecto-1, ki se bo odpravil razkriti skrivnostne potrese, ki tresejo speče mestece sredi žitnih polj in traktorjev.V glavni vlogi se bo pojavil igralec Finn Wolfhard, ki očitno nase vleče paranormalne vloge. Gledali smo ga v seriji Stranger Things te filmih Tisto, sedaj pa se bo preizkusil še med izganjalci duhov.Napovednik žal ne prikaže stare garde, a je že potrjeno, da se bodo prikazali tudi igralci Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver ter Ernie Hudson, Harold Ramis pa je žal umrl leta 2014.

10. Wonder Woman 1984

V kinu od:
03.06.2020 (svetovna premiera)

Warner Bros je objavil prvi napovednik za težko pričakovano nadaljevanje uspešnice Čudežna ženska (2017), tokrat podnaslovljeno s preprosto, a dokaj povedno letnico – 1984. Režije se je znova lotila Patty Jenkins, v glavnih vlogah pa spremljamo Gal Gadot in Chrisa Pinea. Medtem ko se je prvi del odvijal sredi prve svetovne vojne, bo dogajanje nadaljevanja naredilo kar konkreten preskok, in sicer v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Diana se bo pomerila z novo negativko, Barbaro Minervo, ki sliši tudi na ime Cheetah, v čevlje katere bo stopila Kristen Wiig.

Ob novem podnaslovu pa seveda ne pomislimo le na določeno zgodovinsko obdobje, ampak tudi na ikonično Orwellovo distopično knjižno klasiko, ki nosi isti naslov in je uvedla koncept Velikega brata (oziroma »Big Brother«), ki ga je popularna kultura hitro vzela za svojega. Kako se bo v to vklopil najnovejši stripovski film o Čudežni ženski, pa bomo lahko v kinematografih preverili naslednje poletje.

11. The SpongeBob Movie: Sponge on the Run

Na sporedu od: 28.5.2020, Kolosej Ljubljana

Potem ko priljubljeni ljubljenček Spužija Kvadratnika polž Muri (Gary) izgine, se Spuži Kvadratnik in njegov najboljši prijatelj Patrik Zvezda odpravita na epsko pustolovščino v mesto Atlantic City iskat polža in ga pripeljati varno domov. Med reševalno misijo pa se bosta soočala tako z radostmi kot nevarnostmi, ki jima takšna pot prinaša in najboljši prijatelji bodo morali dokazati, da ni nič močnejšega od pravega prijateljstva.

12. Scoob!

V kinu od:
13.05.2020 (svetovna premiera)

Zgodba nam bo predstavila prvo srečanje Shaggya ter Scooby Dooja. Parček se sreča na plaži in hitro ugotovita, da oba gojita veliko ljubezen do sendvičev. Nato se jima pridružijo še ostali karakterji. Frank Welker, ki oponaša Scooby Dooja že vse od leta 1969, bo tudi tokrat poskrbel za zvočne glasilke rjavega kosmatina. Ostala zasedba gosti nekatera slavna imena kot je Zac Efron v vlogi Freda, Will Forteja v vlogi Shaggya, Amando Seyfried v vlogi Daphne in Gino Rodriguez v vlogi Velme.

Deli: